La finestra cap a la salut
Una bona postura és important perquè ajuda a que el cos funcioni a la seva màxima velocitat, promou l’eficiència del moviment i contribueix a la sensació de benestar. Però una bona postura és, a més, una bona prevenció per a la teva columna vertebral.
Si tens una mala postura, els teus ossos no estan correctament alineats i els teus músculs, articulacions i lligaments suporten l’excés de tensió.
Una postura defectuosa pot causar fatiga, tensió muscular i dolor. La investigació ha demostrat que una mala postura pot afectar la posició i la funció dels òrgans vitals, especialment a la regió abdominal. Diferents estudis han relacionat la mala postura amb la disminució de l’esperança de vida, l’augment dels problemes cardíacs i la disminució dels nivells d’energia.
Més del 90% de la producció cerebral es destina a mantenir el cos al seu camp gravitatori. Per tant, quanta menys energia es gasta en la postura, més energia hi ha disponible per curar, digerir i pensar.
— Roger W. Sperry, Premi Nobel.
L’anatomia de la bona postura
Per tenir una bona postura és essencial que la teva esquena, músculs i articulacions estiguin saludables.
Esquena: una esquena sana té tres corbes lleugeres i naturals: una corba cap endavant al coll (cervical), una corba cap enrere a la part superior de l’esquena (toràcica) I una corba cap endavant a la part baixa de l’esquena (lumbar). Per tenir una bona postura cal mantenir aquestes tres corbes alineades en equilibri.
Músculs: Els músculs forts i flexibles són essencials per una bona postura. Si els músculs abdominals, els dels malucs i de les cames són febles i inflexibles no poden suportar les corbes naturals de l’esquena i de la teva columna vertebral.
Articulacions: Les articulacions dels malucs, genolls i turmells equilibren les corbes naturals de l’esquena quan es mou, la qual cosa permet una bona postura en qualsevol posició.
Consells per mantenir una bona postura:
1. Al caminar, mantenir el cap dret amb la barbeta paral·lela al terra, deixant que els braços es balancegin naturalment.
2. Controlar el pes corporal.
3. Evitar estar en una mateixa posició durant llargs períodes de temps.
4. Dormir en un matalàs ferm i evitar els coixins massa grans.
5. Fer exercici regularment: els músculs forts i flexibles mantenen el cos recte.
6. Doblegar els genolls al aixecar o deixar objectes.
7. Fer servir sabates còmodes, evitant l’ús de talons alts perquè distorsionen les corbes naturals de l’esquena./span>
8. Visitar un quiropràctic regularment.
Referències:
«Les caigudes, les malalties, l’estrès psicològic deixen una marca a l’estructura del cos. Si la teva estructura no està alineada tampoc ho està respecte de la força de la gravetat i el teu cos és senzillament incapaç de produir el rendiment energètic màxim». Dra. Ida Rolf.
«Per cada 2’5 cm que tirem el cap cap endavant, el seu pes sobre la columna vertebral augmenta en 5 kg» A.I. Kapandji, Fisiologia articular, vol. 3.
«La pèrdua de la corba cervical estira la medul·la espinal 5-7 cm i provoca malalties». Dr. Alf Breig, neurocirurgià (Premi Nobel).
«Mantenir el cap tirat cap endavant porta a una distensió muscular, hèrnies de disc, artritis i nervis pinçats». Clínica Mayo, 3 de novembre de 2000.
«El 90% de l’estimulació i nutrició del cervell es genera pel moviment de la columna vertebral» Dr. Roger Sperry (Premi Nobel de Medicina per la investigació del cervell).
El Dr. Sperry va demostrar que el 90% de la producció d’energia del cervell es fa servir per relacionar el cos físic amb la força de la gravetat. Només el 10% té a veure amb el pensament, el metabolisme i la cura, per la qual cosa al tenir el cap tirat cap endavant, el cervell li treu energia al pensament, al metabolisme i a la funció immunitària, per poder enfrontar-se al processament anormal de la relació gravetat / postura.
Si vols millorar la teva postura i la teva qualitat de vida, contacta amb nosaltres per una cita a Punt Vital Quiropràctic.