1. Dolor (Pain)

Els quiropràctics no ens centrem directament en el dolor sinó en les seves possibles causes. Quan treballem per equilibrar la columna vertebral, el sistema nerviós i la resta dels sistemes del nostre cos tendeixen a funcionar millor i, com a resultat, la majoria de dolors i símptomes milloren o fins i tot desapareixen.

En aquest primer nivell podem incloure els problemes més habituals pels que la majoria dels pacients van a la consulta:

Mal d’esquena

És el dolor més habitual i pel que més gent visita un quiropràctic. Les causes poden ser molt diverses, des de males postures a la nostra vida diària fins a desequilibris de la columna vertebral, sobrepès, escoliosi, degeneració de les vèrtebres, traumatismes mal curats i cops.

Un dels estudis més extensos sobre el mal d’esquena a la literatura científica és l’Informe Manga». Aquest estudi, finançat pel Ministeri de Salut d’Ontàrio (Canadà) en 1993, va demostrar que la manipulació de la columna vertebral per quiropràctics pel tractament del mal d’esquena és més efectiva, més segura i menys costosa que els tractaments mèdics convencionals.

Mal de cap

Es calcula que el 25% de la població pateix mal de cap de manera regular però no per això s’ha de considerar normal en absolut. El mal de cap és sempre un senyal d’alarma que alguna cosa no va bé al nostre organisme i, generalment, està provocat per la sobrecàrrega del sistema nerviós, problemes a les espatlles i cervicals i l’estrès. El tractament quiropràctic regular minimitza les causes i aconsegueix alleujar aquests dolors.

Vertígens i marejos

La sensació que el nostre voltant dona voltes i que els objectes es mouen, acompanyada de pal·lidesa, sudoració freda, nàusees, abatiment o excés de saliva són alguns dels símptomes associats al vertigen o al mareig.

El mareig limita les activitats i la qualitat de vida de les persones que el pateixen. Les seves causes són molt diverses, tot i que les més comunes tenen el seu origen en problemes cervicals i traumes al cap. En tots dos casos, la cura quiropràctica pot ajudar a que els marejos millorin o desapareguin.

Lumbàlgia

És el dolor a la part baixa de l’esquena, produït per una forta contractura muscular que limita la mobilitat. S’origina a partir d’un mal gest o postura, que estira els teixits més tous de la zona i desplaça alguna articulació. L’origen, per tant, pot estar a la pelvis, a les vèrtebres lumbars o en algun nervi proper. L’Organització Mundial de la Salut estima que el 80% de la població adulta patirà aquestes molèsties en algun moment de la seva vida.

Ciàtica

La ciàtica és un dolor que irradia al llarg del nervi ciàtic, que és el més gran i llarg del cos. El dolor segueix el recorregut d’aquest des de la zona lumbar cap avall per les natges i cames i es pot estendre fins al turmell, peu i dits i també pot irradiar-se cap a l’esquena.

Independentment de la causa de la ciàtica, sovint l’origen del dolor ve d’una subluxació vertebral, és a dir, una vèrtebra bloquejada o desalineada que inflama o comprimeix el nervi ciàtic. L’ajust quiropràctic també és molt efectiu en aquesta dolència ja que se centra principalment en la columna vertebral.

2. Prevention (Prevención)

Quan els pacients han aconseguit que el dolor i altres símptomes desapareguin, el següent pas és evitar que el que els ha provocat es reprodueixi en el futur.

La cura quiropràctica ajuda els pacients a prevenir las recaigudes i permet al cos anar evolucionant cap a un estat de salut i benestar.

Sabies que els primers desplaçaments vertebrals es produeixen durant el part en el moment del nostre naixement? I que només un 10% de subluxacions produeixen dolor?

Si el cos no funciona a la seva màxima capacitat és més propens a emmalaltir. Per això, com em esmentat anteriorment, la quiropràctica no se centra en els símptomes mateixos sinó que es preocupa per trobar i eliminar el que va causar aquests símptomes, és a dir, busca i treballa sobre l’origen del problema.

Els quiropràctics procurem mantenir la comunicació òptima entre el sistema nerviós central i tots els òrgans, músculs i teixits. La comunicació és un impuls electroquímic que es pot veure disminuït i desencadenar problemes que es manifesten como síndromes o dolències.

Al mantenir la funció correcta, l’ajust quiropràctic contribueix a la prevenció. Rebre cures quiropràctiques de forma regular pot prolongar la vida útil de la columna vertebral, prevenir la degeneració espinal progressiva i millorar la nostra qualitat de vida i potenciar les nostres capacitats.

Embaràs

És molt recomanable durant l’embaràs, perquè ajuda a la correcta col·locació i encaix del bebè, així com per a nadons i nens perquè millora el seu sistema immunitari des de petits.

I les persones que volen millorar la postura milloraran també els seus patrons de respiració i reduiran en risc de patir mal d’esquena, problemes articulars, fatiga i mal de cap, entre d’altres.

Estudis demostren que la quiropràctica també ajuda a normalitzar la pressió arterial. La hipertensió arterial pot ser la causant o contribuir a una sèrie de problemes de salut o malalties, como per exemple, els ictus, vessaments cerebrals o infarts.

Ancians

Finalment en aquest nivell també podem incloure les persones grans que gràcies a la quiropràctica obtenen una millor qualitat de vida quant a mobilitat, agilitat física i mental, reducció de processos inflamatoris i disminució del dolor, sense oblidar la recuperació de l’equilibri que redueix el risc de caigudes i les seves conseqüències.

Les persones grans que perden l’equilibri i cauen poden patir el trencaments de braços, cames o malucs, que els pot portar a una hospitalització o, inclús, a una intervenció quirúrgica. Tots sabem el risc d’infecció dins els hospitals, pel que sempre és millor evitar l’ingrés per minimitzar les possibilitats de contraure una malaltia que posi encara més en risc la seva salut.

3. Rendiment (Performance)

L’objectiu final és assolir la tercera “P”, el rendiment. Quan parlem de rendiment, no només ens referim a atletes d’elit. Un rendiment òptim significa experimentar constantment alts nivells de vitalitat, salut i felicitat i una sensació de satisfacció a la vida, significa que tot està funcionant correctament al teu cos i la teva ment. És el que jo anomeno viure una vida +10,

I d’això tracta la quiropràctica, d’ajudar-nos a rendir al màxim en tots els aspectes de la vida.

quiropráctico en barcelona

Qui no voldria viure de manera òptima?

Només tenim una vida i depèn de nosaltres fer-la el més completa i meravellosa possible. Per això, tant si vols rendir al màxim per tu o per donar el millor als teus fills, si desitges millorar a la feina o als estudis per assolir èxit personal o professional o, fins i tot, ets un atleta que busca superar-se, a Punt Vital podem ajudar-te a realitzar una vida +10 i rendir de manera òptima.

Si t’ha agradat aquest article i vols demanar cita amb Aaron Morris, pots fer-ho aquí: Punt Vital Quiropràctic

Reserva la teva primera visita

"Elige la salud hoy y la salud te elegirá mañana".


Aaron Morris