Com pot afectar la nostra salut

Per la vida sedentària que portem, amb llargues jornades de treball asseguts davant una pantalla, el mal d’esquena i altres afeccions derivades d’una mala postura a l’oficina s’han convertit en un problema molt generalitzat.

Tenir una mala postura a l’oficina o a qualsevol altre àmbit de la vida quotidiana no és només qüestió d’aparença, també afecta la forma en què funciona el nostre cos, perjudicant seriosament la nostra salut. Si adoptes una mala postura, la teva estructura òssia no estarà alineada correctament i els teus músculs, articulacions i lligaments suportaran un excés de tensió.

És important recordar que més del 90% de l’energia que produeix el cervell està dirigida a mantenir el cos alineat al seu camp gravitacional, per tant, quanta menys es gasti en la postura, més n’estarà disponible per a la curació, la digestió i el pensament.

Una bona postura es relaciona amb energia, confiança, salut i felicitat. En canvi, una mala postura es relaciona amb malaltia, depressió, tristesa i negativitat. Amb temps, canvi d’hàbits i gràcies als ajustaments quiropràctics és possible revertir els danys causats per una mala postura.

Quina és la postura correcta a l’oficina?

No només ens hi passem una gran part del dia a la feina sinó que al tornar a casa seguim connectats a l’ordinador, amb la qual cosa podem arribar a estar fins a 12 hores asseguts davant una pantalla.

Un alt percentatge de les visites al quiropràctic és per problemes a les cervicals o al mal d’esquena derivats d’una mala postura continuada. Si aquest malestar no es corregeix pot derivar en seriosos problemes de salut com marejos, vertígens i problemes d’equilibri, entre d’altres.

Consells per mantenir una bona postura a la feina:

1. Triar un seient ergonòmic: la tria d’un seient que s’adapti a les nostres necessitats és clau quan ens instal·lem al nostre lloc de treball. L’ideal és tenir un seient que permeti regular-ne l’altura i mantenir la distància adequada entre el cos i la pantalla. Per determinar l’altura del seient, els peus han d’estar en contacte amb el terra i les cames han de formar un angle recte, amb els genolls a l’alçada dels malucs. Per un òptim recolzament lumbar, la part baixa del respatller s’ha d’alinear amb la corba natural de la part baixa de l’esquena.

2. Recolzar l’esquena al respatller: Quan treballem davant un ordinador tendim a recolzar els colzes damunt la taula i, per tant, a tirar el cos cap endavant. Mantenir l’esquena al respatller del seient és una de les correccions bàsiques per tenir una bona postura perquè, així, la columna vertebral estarà recta.

3. Mantenir el cap i coll rectes: evitarem dolors cervicals al col·locar la pantalla de l’ordinador a una altura que no sigui necessari ajupir el cap per escriure.

4. Ajustar la pantalla: la pantalla ha d’estar col·locada a 45 cm de la nostra cara i a l’alçada dels ulls per evitar inclinar el coll.

5. No aixecar les espatlles per teclejar: l’ideal és poder mantenir els colzes flexionats sobre la taula en un angle de 90 graus i les espatlles relaxades.

6. I, finalment, intenta col·locar fora del teu abast aquells objectes que facis servir puntualment i, d’aquesta manera, t’obligaràs a aixecar-te i canviar de postura, estimulant-ne així la circulació.

Conseqüències d’una mala postura

Dues síndromes posturals molt conegudes a l’àmbit de la quiropràctica són la Síndrome creuada superior (cap massa endavant) i la Síndrome creuada inferior (corba lumbar molt pronunciada –hiperlordosis lumbar). Ambdues estan relacionades amb un desequilibri muscular i necessiten una correcció específica.

La mala postura a l’oficina, o en altres àmbits de la vida, pot causar subluxacions vertebrals: quan una o més vèrtebres espinals perden la seva alineació es desplacen de la seva posició original i provoquen una interferència en la medul·la espinal o en els nervis espinals adjacents, alterant el flux continu d’energia i comunicació entre el cervell i la resta del cos, impedint-nos funcionar al 100%.

quiropráctico en barcelona

Si es perd l’alineació normal de la columna vertebral o hi ha una falta de moviment a les articulacions, s’exerceix pressió als nervis que surten d’entre les vèrtebres de la columna. Aquests nervis controlen tots els teixits, vasos i òrgans al cos i si hi ha alguna mena de pressió sobre ells perden l’habilitat de monitorar correctament el cos i aquest comença a fallar.

Recordem que el 90% de la producció d’energia del cervell es fa servir per relacionar el cos físic amb la gravetat, pel que una mala postura obliga al cervell a fer servir el 10% restant, el que en condicions normals dedicaria a altres funcions bàsiques, com el pensament, el metabolisme i la funció immunitària, per lluitar amb processos anormals de gravetat-postura.

Quan adoptem una postura corporal incorrecta, els nostres músculs, lligaments i articulacions estan sotmesos a pressions inadequades que poden provocar inflamació, dolor i cansament.

Com la quiropràctica millora la postura?

És important destacar que el cos té memòria muscular. Si seiem incorrectament durant molt de temps la columna vertebral es veurà afectada a llarg termini, ja que anirà memoritzant aquesta manera errònia de seure i cada vegada serà més difícil esborrar aquesta informació i aconseguir tornar a tenir la columna en perfectes condicions.

Una de les millors maneres de corregir la postura és amb la cura quiropràctica. Al treballar amb la columna vertebral, el quiropràctic ajuda a restaurar aquesta informació postural incorrecta, fent que la comunicació entre el cos i el cervell sigui òptima.

Els quiropràctics busquen i arreglen desajustos de la columna vertebral mitjançant ajustos manuals específics i segurs. Després d’anys de treball diari davant l’ordinador, la conducció durant hores, les feines domèstiques, la pràctica esportiva continuada, les lesions derivades d’accidents, estrès, mala alimentació, etc., és inevitable l’acumulació de tensió al cos amb la consegüent degeneració de la columna en particular i de la salut en general.

Quan el quiropràctic ajusta la columna vertebral, no només restableix la seva alineació normal i moviment, sinó que redueix la pressió dels nervis permetent que el cos funcioni millor de manera natural.

Nombrosos estudis demostren que milers de persones de tot el món han evitat cirurgies innecessàries o s’han estalviat de prendre analgèsics al triar una cura quiropràctica natural.

A més d’ajudar amb l’alleujament de diferents patiments i molèsties del cos, un altre benefici de l’atenció quiropràctica és l’augment d’energia. Les persones que adopten una mala postura es troben constantment cansades i exhaustes, la qual cosa els produeix dificultat per moure’s adequadament i els impedeix fer la seva feina de manera eficient.

La postura correcta facilita la circulació sanguínia perquè quan tenim menys tensió muscular hi ha menys resistència i la sang flueix correctament. També ens ajuda a tenir una millor concentració, a respirar millor i ens assegura que més oxigen arribi al cervell.

"Tenir una bona postura va més enllà de l’estètica. És extremadament important per a la nostra salut, benestar i rendiment general a totes les àrees de la vida.".

Reserva la teva primera visita