La quiropràctica a l’actualitat

Amb una base científica sòlida, la quiropràctica està considerada per l’OMS com la tercera professió sanitària mundial; s’exerceix pràcticament a tot el món i està regulada per llei a més de 100 països.

La quiropràctica s’ocupa del diagnòstic, prevenció i tractament dels trastorns del sistema neuromusculoesquelètic i es fa servir per abordar tota mena de dolències i millorar l’estat de salut, ajudant el nostre cos a potenciar les seves habilitats naturals de recuperació, sense recórrer a medicació ni cirurgies.

Els quiropràctics de tot el món, i per descomptat els quiropràctics a Barcelona, treballem amb la columna vertebral corregint desajustos (més coneguts com pinçaments) que es produeixen quan una o més vèrtebres perden la seva alineació i mobilitat i provoquen una interferència a la medul·la espinal o als nervis espinals adjacents, alterant el flux d’informació entre el sistema nerviós i la resta dels sistemes del cos. El resultat és una disminució en la capacitat natural del nostre organisme per adaptar-se i reaccionar a l’entorn.

Quan un quiropràctic corregeix suaument aquests desajustos, ajuda al cervell a ser més precís, a veure millor el que succeeix a la resta del cos per poder donar una resposta ràpida i efectiva.

"L’atenció quiropràctica permet que el nostre sistema nerviós i el nostre sistema immunitari es comuniquin entre si amb més claredat, mantenint-los equilibrats i saludables".


Aaron Morris

7 claus per triar un quiropràctic a Barcelona

Triar un quiropràctic a Barcelona és com triar qualsevol altre professional que necessitem, tan sigui un psicòleg, un mecànic o un advocat. L’ideal seria encertar a la primera però ja sabem que això no sempre és així i una elecció incorrecta ens pot portar a una mala experiència que ens faci pensar que tots els quiropràctics són iguals. Malgrat això, no t’has de donar per vençut, cal tenir paciència i seguir buscant per trobar-ne un altre amb el que et sentis còmode i que et pugui ajudar a resoldre el problema que tinguis, ja sigui físic o emocional.

Per triar al quiropràctic més adequat és molt important informar-se bé de la seva formació i la seva certificació professional però també assegurar-se que l’espai on es vagi a realitzar la teràpia compleixi amb tots els requeriments específics i que tingui els elements necessaris per al desenvolupament de l’activitat.

A continuació, detallarem les qüestions més importants a tenir en compte per triar qui serà el nostre quiropràctic:

1. Formació acadèmica

La quiropràctica és una disciplina bastant recent a Espanya i no tots els que es fan dir quiropràctics disposen de la titulació adequada, per això és molt important comprovar que la persona a les mans del qual ens posarem hagi estudiat a una universitat que ofereixi el títol en aquesta especialitat.

El seu títol hauria d’estar exposat a la consulta perquè els pacients puguin veure’l de la mateixa manera que podem veure els de qualsevol altre professional de la salut i, en cas que no el tingui a la vista, és el teu dret com a pacient demanar-li que te l’ensenyi.

És també recomanable que el professional que vulguis triar formi part de l’Asociación Española de Quiropráctica (AEQ). La AEQ, fundada en 1986, reuneix exclusivament els llicenciats i doctors en Quiropràctica el títol dels quals hagi estat tramès per alguna de les universitats reconegudes pel Consell Europeu d’Educació Quiropràctica, que certifica que està capacitat professionalment per treballar amb una cosa tan delicada com és la columna vertebral.

2. Experiència i formació constant

De la mateixa manera que no existeix un substitut per a l’experiència, no hi ha res pitjor que un professional fart de la seva feina.

Els millors quiropràctics de qualsevol ciutat del món, sigui Barcelona, Madrid o Nova York, són aquells que combinen els anys d’experiència amb la formació continuada. Estar a l’avantguarda en la investigació i familiaritzar-se amb els darrers avenços de la professió, els permet estar sempre millorant les habilitat adquirides al llarg de la seva carrera.

En el meu cas, em vaig enamorar de la quiropràctica al 1998 i des d’aleshores s’ha convertit en la meva gran passió. A més d’atendre a la consulta, dirigeixo seminaris de formació professional per a quiropràctics arreu del món, per ajudar-los a tenir tan bon resultats amb els seus pacients com jo els tinc amb els meus.

3. Referències

Las referències són sempre importants a tots els àmbits i quan es tracta de la salut encara més. L’ideal és seguir la recomanació d’algú proper en qui confiem i consultar les ressenyes que el quiropràctic pugui tenir a les diferents xarxes socials. Les meves les podeu trobar aquí (Google Review Aaron Morris, Facebook, Instagram).

4. Accessibilitat

Trobar un quiropràctic a la teva ciutat, a prop de casa o de la feina, és una bona opció però no l’única, ja que no sempre el quiropràctic que tinguis més a prop serà el més adequat per a tu. La distància no hauria de ser una limitació per triar el millor professional possible, per tant, no dubtis en invertir el temps que calgui per anar a una consulta que s’adapti més a les teves necessitats, encara que es trobi fora del teu entorn més immediat.

5. Tècnica / especialització

Els pacients tenen dret a saber què els hi faran quan van a una consulta, així que és imprescindible informar-se de la tècnica que utilitza el professional escollit.

Dins la quiropràctica existeixen diferents tècniques, unes utilitzen dispositius i unes altres són manuals, unes són extremadament suaus i d’altres més intenses, unes estan més enfocades en tractar l’aspecte físic i altres, l’aspecte emocional.

I és important destacar que també n’hi ha d’específiques per treballar amb bebès, nens de qualsevol edat, esportistes, gent gran, etc. En qualsevol cas, el fonamental són els resultats i que et sentis bé amb la tècnica utilitzada.

6. Quines cures preventives ofereixen

El teu quiropràctic a Barcelona, a més de solucionar els problemes actuals i ajudar-te a sentir-te millor el més ràpid possible, ha de treballar en la prevenció de possibles nous episodis per evitar que es reprodueixin en el futur.

En el meu cas, t’ofereixo tres nivells de cures quiropràctiques, les 3 P de la quiropràctica:

A la primera, Pain (Dolor), l’objectiu és eliminar el dolor.

La segona és Prevention (Prevenció). Un cop aconseguida aquesta millora, el següent és evitar que el problema torni en el futur.

I finalment, el meu treball s’encamina cap a assolir la tercera “P”, Performance (Rendiment òptim), en què tot funciona correctament al teu cos i la teva ment. Significa experimentar alts nivells de vitalitat, salut i felicitat i una sensació de satisfacció a la vida, el que jo anomeno viure una vida +10.

7. El factor humà

Com a qualsevol àmbit laboral, el professional que exerceix la quiropràctica és una persona normal i corrent, amb els seus defectes i virtuts. El component humà sempre està present i és important entendre que no tots els quiropràctics de Barcelona són iguals, per la qual cosa és possible que el quiropràctic que a tu et va molt bé, al teu veí no li doni resultat i que el que li agradi a un amic teu, a tu no et sembli tan bo.

L’important és que la persona que triïs per tractar-te et doni confiança i que tu també estiguis disposat a donar-l’hi.

La nostra filosofia

Malgrat rebre pràcticament el mateix ensenyament, la filosofia pot ser diferent. Els quiropràctics a Barcelona es divideixen, bàsicament, en dos blocs molt diferenciats: els estructurals i els vitalistes. Els primers estan més centrats en els símptomes i en la seva desaparició, mentre que els segons més orientats en trobar l’arrel del problema, considerant l’ésser humà com un tot inseparable i intrínsecament unit en totes les seves parts.

A Punt Vital ens alineem amb els segons, els vitalistes, i considerem l’individu com un tot des del punt de vista físic, mental, emocional i energètic, pel que si una d’aquestes parts es desequilibra, la resta també se’n veuran afectades.

És per això que els nostres pacients no només reben una cura per la columna vertebral, pautes d’estiraments i altres exercicis complementaris per millorar la salut física, sinó que també els oferim conferències gratuïtes en què rebran consells sobre aspectes relacionats amb la salut emocional.

L’elecció d’un quiropràctic a Barcelona és absolutament personal. L’important és no precipitar-se, meditar la decisió i assegurar-se’n que el professional reconeix i entén el teu problema i sap com ajudar-te a millorar el teu estat. No sempre és fàcil trobar un bon quiropràctic i, sincerament, m’encantaria que tots trobéssiu el que més us convingui i gaudíssiu de l’experiència.

Si t’ha agradat aquest article i vols sentir els beneficis de la quiropràctica, fes click aquí Punt Vital Quiropractic per concertar una visita amb Aaron Morris.

Reserva la teva primera visita