La quiropràctica, una disciplina natural

En termes generals, els quiropràctics ens encarreguem del diagnòstic, tractament i prevenció de les alteracions del sistema neuro-múscul-esquelètic i dels efectes que produeixen aquests en la funció del sistema nerviós i en la salut en general.

Posem especial èmfasi en la relació del sistema nerviós amb els altres sistemes del cos per aconseguir un equilibri en tots els sentits.

Què ens fa diferents? Que treballem sense fàrmacs i sense cirurgies, de manera totalment natural.

El nostre treball diari consisteix en localitzar i corregir el que coneixem com subluxacions vertebrals. Una subluxació es produeix quan una o més vèrtebres perden la seva alineació, es desplacen de la seva posició original i provoquen una interferència a la medul·la espinal o als nervis espinals adjacents, alterant el flux continu d’energia i la comunicació entre el cervell i la resta del cos, impedint-nos funcionar al 100%.

Per corregir la subluxació i restablir la comunicació entre el sistema nerviós i la resta de sistemes del nostre cos, els quiropràctics treballem mitjançant ajustos, que són moviments suaus i específics a la columna vertebral.

Aquests ajustos els fem amb les mans, utilitzant una llitera específica i, de vegades, amb l’ajuda d’alguna eina senzilla totalment indolora i inofensiva.

El cos humà és intel·ligent i busca sempre l’equilibri per a la conservació de l’homeòstasi, a través del treball conjunt dels diferents sistemes. El sistema nerviós, amb el cervell i la medul·la espinal com les seves peces principals, envia senyals als altres sistemes del cos per controlar el seu funcionament.

Aquesta intel·ligència és la que fa bategar el nostre cor, ens manté respirant, digereix els aliments i crea noves cèl·lules sense que hi haguem de pensar.

En termes d’enginyeria i disseny, podem dir que el cos humà és una autèntica màquina que si està ben calibrada funciona a la perfecció. Els quiropràctics “calibrem la màquina” perquè la columna vertebral recuperi la normalitat i perquè la comunicació entre el cervell i el cos millori, optimitzant la seva capacitat de curar-se a si mateix i de mantenir-se en bon estat tant a nivell físic, mental i emocional.

quiropráctico en barcelona

Qui hauria d’anar a un quiropràctic?

Qualsevol persona, tingui o no un malestar evident, hauria de visitar un quiropràctic amb una certa regularitat.

Qualsevol persona, tingui o no un malestar evident, hauria de visitar un quiropràctic amb una certa regularitat. La quiropràctica no està dissenyada només per persones amb mal de cap, d’esquena, lumbàlgia o ciàtica, els patiments més habituals pels que la gent es decideix a buscar ajuda. Malgrat és cert que és molt efectiva per alleujar aquests dolors i prevenir-los en el futur, hi ha moltes altres raons que podrien acabar-nos de decidir a fer-ho i que no són tan evidents, com serien els problemes derivats de la nostra vida sedentària, tant físics com emocionals, i que no es veuen a primer cop d’ull però que poden ser detectats fàcilment per un bon quiropràctic.

Reserva la teva primera visita